Які години найкритичніші взимку

Українців закликали ощадливо споживати електроенергію

Похолодання збільшило навантаження на енергосистему.  І вносить зміни в особливості споживання. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію НЕК “Укренерго”. 

“Влітку ми просили вас максимально економити ввечері після 19:00. Тепер найкритичніші години - з 17:00 до 19:00, а потреба в раціональному ощадливому споживанні є з 9:00 до 19:00”, - зазначили у компанії.

Також в “Укренерго” розповіли, як саме впливає похолодання на споживання електроенергії. Використання електроенергії нерівномірне. Протягом доби воно має піки - зранку, коли всі збираються на роботу, і ввечері, коли повертаються додому.

Але влітку графік споживання був схожим на одновухого “котика” (див. інфографіку), бо пік споживання зранку був незначним, а ввечері - відчутно зростав.

picture

Зимовий “котик” (графік електроспоживання) має інший вигляд. По-перше, він підріс, бо споживання виросло, а по-друге, “вушка” його (піки споживання) не такі гостренькі - бо в денні години електроенергію використовують для обігріву, а через короткий світловий день люди раніше вмикають освітлення. Таким чином пік споживання зараз змістився на 17:00.

У компанії пояснили, що чим нижче буде опускатись стовпчик термометра, тим вище буде зростати споживання і, відповідно, навантаження на енергосистему.

“Економне споживання електроенергії допоможе енергетикам забезпечити надійне живлення для всіх споживачів. Також економія з боку споживачів убезпечить електростанції від надмірних навантажень, а відповідно і від додаткових пошкоджень”, - наголосили в компанії.

В НЕК “Укренерго” повідомили, що 23 листопада дефіцит електроенергії в Україні зберігається.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що в Україні 22 листопада спостерігався дефіцит електроенергії.




Джерело: https://t.me/Ukrenergo/2453
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися