Графіки відключень світла повертаються? Через перші морози виник дефіцит електроенергії

В АТ “Харківобленерго” розповіли про введення графіків відключення світла

Сьогодні в енергосистемі зафіксовано дефіцит електроенергії. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію НЕК “Укренерго”. 

Диспетчерський центр компанії прогнозує, що у вечірні години він може збільшитися та вказує основні причини дефіциту: 

- збільшення споживання через похолодання;

- підвищена аварійність блоків електростанцій;

- недостатність обсягів імпорту електроенергії з ЄС;

У компанії уточнили, що частину енергоблоків ще відбудовують після влучань російських ракет та дронів, а відновлені не можуть нести таке ж навантаження, як до пошкодження.

“Диспетчерський центр “Укренерго” шукає можливості покриття дефіциту. Закликаємо українців ощадливо споживати електроенергію протягом доби. Не вмикайте одночасно потужні електропристрої, вимикайте світло в порожніх приміщеннях, перенесіть прання на нічні години”, - звернулися у компанії до українців.

В АТ “Харківобленерго” повідомили, що 22 листопада, станом на 12:30 не було повідомлень від “Укренерго” щодо необхідності введення графіків відключення світла. У разі отримання відповідних вказівок від “Укренерго” обленерго має ввести в дію відповідні графіки за 15 хвилин.

За даними “Укренерго”, станом на ранок 22 листопада через бойові дії та з інших причин  без світла залишається 427  населених пунктів. Через обстріли є нові пошкодження в мережах обленерго в Донецькій, Запорізькій, Харківській областях. “Аварійно-відновлювальні роботи проводяться в залежності від ситуації з безпекою та з дозволу військових”, - повідомили у компанії.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що відбувається зі світлом в Харківській області 22 листопада.




Джерело: https://t.me/Ukrenergo/2452
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися