У Харкові перейменували ще одну вулицю: деталі

У Харкові перейменували вулицю на честь героя - захисника України

У Харкові з'явиться вулиця, названа на честь нацгвардійця-спецпризначенця Дмитра Антоненка. Про це повідомляють “Коментарі. Харків” з посиланням на інформацію Міністерства внутрішніх справ України. 

У відомстві розповіли, що після початку повномасштабного вторгнення росії Дмитро приєднався до лав окремого загону спеціального призначення Східного територіального управління Національної гвардії. Він виконував складні та небезпечні для життя завдання.

27 червня 2022 року Андрій, разом з побратимами, відбивав наступ росіян на Дементіївку. Ввечері ворога завдав удару з РСЗВ. 

Дмитро врятував життя товаришів, активувавши GPS-датчик безпілотника на хибній позиції та відволікши вогонь артилерії на себе. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що, у Зміївській громаді змінили назви три заклади загальної середньої освіти. Таке рішення ухвалили на сесії Зміївської міської ради. Свої назви змінили три заклади загальної середньої освіти громади: КЗ “Зміївський ліцей № 1 імені двічі Героя Радянського Союзу З.К.Слюсаренка” відтепер матиме назву КЗ “Зміївський ліцей № 1”; КЗ “Зміївський ліцей № 2 імені льотчика-космонавта Ігоря Петровича Волка” – КЗ “Зміївський ліцей № 2”; КЗ “Соколівський ліцей імені Героя Радянського Союзу Отакара Яроша” – КЗ “Соколівський ліцей імені Отакара Яроша”.

“До винесення цих питань у сесійну залу, вони пройшли громадське обговорення. Також при прийняті рішення була врахована думка трудових колективів цих навчальних закладів”, - уточнили у міській раді.

Детальніше про перейменування топонімів у Харкові та області, читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися