Які проблеми Харкова вирішували в Києві

Які програми допомоги реалізують у Харкові

Цього тижня представники Харківської міської ради взяли участь у діалоговому заході з питань соціального захисту населення, який пройшов у Києві. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

Захід був організований Асоціацією міст України в рамках проєкту "”Сприяння всебічному розвитку громад через аналітику, діалог та співпрацю”. У заході взяли участь представники 16 областей України. Вони обговорили проблеми, пов’язані з організацією надання в територіальних громадах соціальних послуг внутрішньо переміщеним особам, ветеранам війни та сім’ям загиблих, а також розглянули шляхи їх вирішення.

У заході взяли участь заступники директора Департаменту соціальної політики Яна Кобзар та Галина Семененко. Вони розповіли, зокрема, про реалізацію у Харкові проєкту “Помічник ветерана” та поділилися досвідом впровадження адмінсервісу “Ветеран”, звернувши увагу представників профільного міністерства на проблемні питання.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові учасники бойових дій та особи з інвалідністю внаслідок війни можуть безоплатно пройти професійне навчання.

У Мінреінтеграції розповіли, що в Україні стартував урядовий проєкт, за яким учасники бойових дій та особи з інвалідністю внаслідок війни зможуть безоплатно пройти професійне навчання. 

Охочі можуть самостійно обирати професії або програми підвищення кваліфікації із затвердженого переліку, який вказаний за посиланням.

Детальніше про дію програми у Харкові можна дізнатися тут.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися