У Харкові діє нова програма: кому забезпечать безоплатне проживання та компенсують проїзд

Учасники бойових дій та особи з інвалідністю можуть як отримати нову професію, так і підвищити кваліфікацію

У Харкові учасники бойових дій та особи з інвалідністю внаслідок війни можуть безоплатно пройти професійне навчання. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Мінреінтеграції.

У відомстві розповіли, що в Україні стартував урядовий проєкт, за яким учасники бойових дій та особи з інвалідністю внаслідок війни зможуть безоплатно пройти професійне навчання. 

Наразі навчання проводиться у Центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості у містах Харків, Дніпро, Полтава, Одеса, Львів, Суми, Рівне, Івано-Франківськ. 

Охочі можуть самостійно обирати професії або програми підвищення кваліфікації із затвердженого переліку, який вказаний за посиланням.

Під час навчання забезпечується безоплатне проживання, а також компенсація проїзду.

У відомстві зазначили, що на цей час вже надіслано 53 заявки на навчання. 25 осіб вже направлено на навчання. За результатами видається диплом державного зразка. 

Подати заявку на навчання та дізнатися подробиці можна за посиланням або у будь-якому центрі зайнятості.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у восьми територіальних громадах Харківщини реалізують експериментальний проєкт “Помічник ветерана”.

Начальник Управління у справах ветеранів ОВА Олег Пуль розповів, що мета проєкту - надання послуги з підтримки переходу від військової служби до цивільного життя для ветеранів, військовослужбовців, які були звільнені з військової служби, у тому числі демобілізованих та членів їх сімей. Чиновник зазначив, що експериментальний проєкт реалізується до 31 грудня 2023 року.

Детальніше про умови отримання допомоги читайте за посиланням.




Джерело: https://t.me/minre_ua/4619
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися