Жителям Харківщини виплатять грошову допомогу від міжнародної організації: подробиці

Жителі Харківщини можуть отримати гроші на відновлення фермерської діяльності

Мешканці п’яти прифронтових областей можуть отримати кошти на відновлення сільськогосподарської діяльності. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Мінреінтеграції.

У відомстві розповіли, що Міжнародна гуманітарна організація Mercy Corps розпочинає Програму підтримки сільського господарства України.

Мета програми – надати допомогу місцевому населенню та внутрішньо переміщеним особам відновити фермерську діяльність, яка постраждала внаслідок війни.

До участі запрошують мешканців Харківської, а також Донецької, Запорізької, Миколаївської та Херсонської областей (за винятком районів, де тривають активні бойові дії).

Розмір безповоротної фінансової допомоги в середньому становить 3 тисячі доларів США. 

Щоб взяти участь у програмі, потрібно зареєструватися на сайті та подати заявку. Відбір учасників проводитиметься на конкурсній основі. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Борівській селищній раді повідомили, що з 23 листопада 2023 року приймаються документи для отримання грошової допомоги від УВКБ ООН для придбання паливної деревини на опалювальний період 2023-2024 рр.

Допомогу можуть отримати жителі смт Борова, с. Шийківка, с. Новоплатонівка, с. Бойні, оселі яких опалюються виключно твердим паливом.

“Домогосподарства, які опалюються тільки твердим паливом, належать до пільгових категорій та розташовані в інших населених пунктах громади, будуть забезпечені паливною деревиною в натуральному вигляді”, - уточнили у селищній раді.

Як зареєструвати заявку на отримання грошової допомоги, читайте за посиланням




Джерело: https://t.me/minre_ua/4632
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися