Що сталося із землею для реабілітаційного комплексу в Харкові (ФОТО)

Замість реабілітаційно-профілактичного комплексу на земельній ділянці смітник

Немишлянська окружна прокуратура м. Харкова направила до суду позовну заяву щодо приведення земельної ділянки вартістю понад 47 млн грн у придатний для використання стан. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

У прокуратурі пояснили, що за ТОВ зареєстровано право власності на нежитлову будівлю, розташовану по вул. Луї Пастера в м. Харків. Площа будівлі складає майже 2 тис. кв. м.

У 2021 році на підставі рішення Харківської міської ради зазначене ТОВ отримало в оренду земельну ділянку площею майже 6,5 га за рахунок земель житлової та громадської забудови. Мета оренди - реконструкція вказаної нежитлової будівлі з будівництвом реабілітаційно-профілактичного комплексу.

Окружна прокуратура звернулась до суду з позовом, у якому вимагала визнати недійсним зазначений договір оренди та зобов’язати повернути Харківській міській територіальній громаді вказану землю. Прокурори зазначили, що у дозволі на розроблення документації із землеустрою для будівництва, експлуатації та обслуговування об'єктів чітко не зазначено, яка саме частина земельної ділянки призначалася та була необхідна саме для реконструкції обʼєкта нерухомості та будівництва зазначеного комплексу. Таким чином, ТОВ використовувало земельну ділянку площею, яка в 47,9 раза перевищує площу самої будівлі.

Господарський суд Харківської області підтримав позицію прокуратури та задовольнив позов, зобов’язавши ТОВ повернути земельну ділянку.

Однак земельну ділянку оглянули спеціалісти Відділу державного екологічного нагляду (контролю) поводження з відходами та небезпечними хімічними речовинами та промислового забруднення і встановили, що частина ділянки засмічена будівельними відходами.

На відкритому ґрунті фахівці виявили сторонні предмети, відходи бетону та асфальту, а також биту цеглу і шифер. Дії орендаря спричинили погіршення екологічного стану земельної ділянки. Це стало підставою для направлення відповідного позову до суду. 

picture

Наразі Господарським судом Харківської області відкрито провадження у справі.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, де на Харківщині продають землю.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися