Скільки населених пунктів деокуповано в Харківській області

На Харківщину передали 6 тис. тонн гуманітарної допомоги

Мешканцям деокупованих територій надається гуманітарна допомога від держави та благодійників. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Мінреінтеграції. 

У відомстві зазначили, що гуманітарну допомогу надають у вигляді продуктів харчування, речей першої потреби, засобів гігієни, теплого одягу на зиму тощо. 

У Харківській області, за даними міністерства, зараз деокуповано вже 565 населених пунктів. Більш ніж 185 тисяч мешканців отримали понад 6 тисяч тонн продуктів харчування й іншої гуманітарної допомоги.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Печенізькій селищній раді розглянули питання щодо надання грошової допомоги на лікування жителям громади.

Питання розглядали на засіданні комісії по соціальному забезпеченню при виконавчому комітеті Печенізької селищної ради, яке відбулося 27 листопада.  Комісія розглянула питання надання матеріальної допомоги Захиснику України, жителю Печенізької громади, від якого надійшла заява та відповідний пакет документів. Кошти в сумі 10 тис. грн було виділено з місцевого бюджету для відновлення та лікування травм і поранень, пов’язаних із захистом України.

Всього від початку року, станом на 27.11.2023 року,  до селищної військової адміністрації надійшло 20 заяв від військовослужбовців, які проходять лікування. В цілому одноразову грошову допомогу надано допомогу на суму 200 тис. грн, тобто по 10 тис. грн на кожного. 

“Працюємо над тим, аби кожен, хто захищає Україну від російських окупантів, відчував підтримку й допомогу від місцевої адміністрації. Дякуємо нашим захисникам і захисницям, які обороняють Україну”, - зазначили у селищній раді.




Джерело: https://t.me/minre_ua/4642
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися