Умови виплати компенсації за зруйноване житло змінили: деталі

Як співвласникам житла отримати компенсацію за зруйноване житло

Компенсацію за програмою “єВідновлення” тепер можуть отримати також і співвласники зруйнованого житла. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Мінреінтеграції.

У відомстві пояснили, що раніше цією послугою могли скористатися лише одноосібні власники житлових приміщень. Тепер вона доступна і для співвласників. Щоб отримати компенсацію, їм необхідно разом подати в “Дії” спільну заяву або декілька окремих. У Мінцифри уточнили, після цього потрібно дочекатися, коли комісія органу місцевого самоврядування опрацює її та визначить суму компенсації для кожного співвласника.

Кожен із них отримає окремий житловий сертифікат у “Дії”. Його можна буде використати, щоб самостійно придбати нове помешкання. Або об’єднати з іншими людьми для цієї ж цілі. 

“Звертаємо увагу, що для користування сертифікатом потрібно припинити право власності на знищений об’єкт нерухомості за згодою усіх співвласників. Робити це необхідно виключно після того, коли кожен із них отримає житловий сертифікат”, - наголосили у відомстві. 

Загалом із моменту запуску програми “єВідновлення” українці подали 6,4 тисячі заяв. Близько тисячі людей уже мають згенеровані сертифікати, які підтверджують суму компенсації.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у деокупованому Старому Салтові відновлюють соціальну інфраструктуру, пошкоджену ворожими обстрілами. 

У червні цього року розпочалися роботи у будівлі, в якій розташовується амбулаторія, Центр надання адміністративних послуг і селищна рада.

Детальніше про відновлення Харківщини читайте за посиланням.




Джерело: https://t.me/minre_ua/4644
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися