Як не платити за газ, якщо у квартирі чи будинку ніхто не проживає

Як уникнути нарахувань обсягів спожитого газу, якщо тимчасово виїхали з домоволодіння

У Харківській та Харківській міській філіях “Газмережі” розповіли, як не платити за газ, якщо у житловому приміщенні ніхто не проживає, повідомляють "Коментарі. Харків".

У компанії рекомендують, якщо у квартирі чи будинку тимчасово ніхто не проживає, щомісяця інформувати операторів мереж про відсутність споживання газу у будинку або квартирі. 

Щоб повідомити необхідну інформацію, потрібно у період з 1 по 5 число кожного місяця передавати останні зафіксовані показання лічильника до Харківської філії “Газмережі” (для споживачів області) або Харківської міської філії “Газмережі” (для споживачів Харкова). 

“Якщо у період з 1 по 5 число місяця Оператор газорозподільних мереж не отримує від споживача показань газового лічильника, такому споживачу нараховуються планові обсяги споживання газу відповідно до вимог Кодексу ГРМ”, - повідомили у компанії.

Для уникнення розбіжностей у нарахуваннях, передавати незмінні дані приладів обліку газу можна:  

- через особистий кабінет на сайті “Газмережі”,

- за допомогою контакт-центру: +38 066 300 28 88, +38 098 300 28 88, +38 093 300 28 88.

“У разі тимчасової відсутності споживача у домоволодінні, важливо щомісяця передавати незмінні показання лічильника газу до відновлення споживання газу у будинку”, - наголосили у компанії.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області видобувна компанія припинила видобуток газу. Внаслідок цього у газопостачання деяких споживачів було припинено. 

Детальніше про ситуацію читайте за посиланням



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися