У Харкові надаватимуть грошову допомогу на поховання: деталі

Допомогу також виплачуватимуть на поховання ВПО, якщо вони були зареєстровані та проживали в Харкові не менше шести місяців

Виконавчий комітет Харківської міської ради у понеділок, 4 грудня, схвалив проєкт про встановлення розміру допомоги на поховання. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Йдеться про виплату грошової допомоги особі, яка зобов’язалася поховати померлого.

Матеріальна допомога становитиме не більше 1942 грн з урахуванням вартості ритуальних послуг. Проєкт набирає чинності з 1 січня 2024 року. 

“Зокрема, до переліку осіб, на поховання яких виплачуватимуться кошти з бюджету Харківської міської територіальної громади, входять і ВПО, які на момент смерті не працювали та не отримували пенсії, а також були зареєстровані та проживали в Харкові не менше шести місяців”.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Печенізькій селищній раді розглянули питання щодо надання грошової допомоги на лікування жителям громади. Питання розглядали на засіданні комісії по соціальному забезпеченню при виконавчому комітеті Печенізької селищної ради, яке відбулося 27 листопада.  Комісія розглянула питання надання матеріальної допомоги Захиснику України, жителю Печенізької громади, від якого надійшла заява та відповідний пакет документів. Кошти в сумі 10 тис. грн було виділено з місцевого бюджету для відновлення та лікування травм і поранень, пов’язаних із захистом України.

Всього від початку року, станом на 27.11.2023 року,  до селищної військової адміністрації надійшло 20 заяв від військовослужбовців, які проходять лікування. В цілому одноразову грошову допомогу надано допомогу на суму 200 тис. грн, тобто по 10 тис. грн на кожного. 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися