Що відбувається з урожаєм зернових у Харківській області

Лідерами зі збирання стали господарства Красноградського, Лозівського та Богодухівського районів

Фермерські господарства Харківської області завершили посів озимих культур та засіяли майже 240 тисяч гектарів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова. 

Цьогоріч аграрії регіону намолотили 1,98 млн тонн зерна на 458,3 тисячі гектарів площ. Лідерами зі збирання стали господарства Красноградського, Лозівського та Богодухівського районів. 

“Попри бойові дії, ми не тільки забезпечуємо внутрішні потреби регіону, але й експортуємо продукцію. Цього року експорт сільськогосподарської продукції з Харківщини склав 323,4 млн доларів США, це 55% від загального обсягу експорту області”, - повідомив начальник Харківської ОВА

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов заявив про проведення закупівлі спеціальної техніки.

“Для громад Харківщини закуповуємо 38 одиниць спецтехніки, перші чотири - вже передали місцевим комунальникам”, - зазначив начальник Харківської ОВА.  Вартість спецтранспорту - 228 млн грн, кошти спрямували із Фонду ліквідації наслідків збройної агресії.

Планують купити екскаватори, самоскиди з кранами-маніпуляторами, сміттєвози. Техніку планують передати Богодухівському, Ізюмському, Харківському, Чугуївському районам.

А у Зміївській міській раді виділили півмільйона з місцевого бюджету на придбання твердого палива для мешканців громади. На засіданні виконавчого комітету Зміївської міської ради погодили виділення одноразової адресної грошової допомоги з місцевого бюджету на закупівлю твердого палива мешканцям громади на загальну суму більше півмільйона гривень.




Джерело: https://t.me/synegubov/7648
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися