На Харківщині учасникам бойових дій виплатять грошову допомогу: як подати заявку

Заявку на отримання грошової допомоги можна подати до 10 грудня

У Борівській селищній раді нагадали про можливість отримати грошову допомогу, повідомляють "Коментарі. Харків".

“Друзі, нагадаємо, що цьогоріч разова грошова виплата учасникам бойових дій, яка раніше виплачувалась до 5 травня, згідно з постановою Кабінету Міністрів від 21 липня 2023 року № 754, здійснювалась до Дня Незалежності України”, - йдеться у повідомленні.

У селищній раді зазначили, що через війну документи деяких військових, які отримали статус УБД у серпні, не були подані до Пенсійного фонду вчасно. До того ж самостійно подати документи для отримання виплати військовослужбовці також не мали можливості, оскільки знаходились на виконанні бойових завдань.

“Для розв’язання цієї проблеми та виплати грошової допомоги усім військовим, які мають на неї право, Кабмін ухвалив відповідну постанову. Згідно з внесеними змінами військові частини чи окремі військовослужбовці, які не встигли подати заяви до Дня Незалежності, матимуть можливість зробити це до 10 грудня поточного року”, - уточнили у селищній раді.

Щоб подати заяву на отримання, потрібно звертатись до територіального органу Пенсійного фонду України або до Центру надання адміністративних послуг.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що виконавчий комітет Харківської міської ради у понеділок, 4 грудня, схвалив проєкт про встановлення розміру допомоги на поховання

Йдеться про виплату грошової допомоги особі, яка зобов’язалася поховати померлого. Матеріальна допомога становитиме не більше 1942 грн з урахуванням вартості ритуальних послуг. Проєкт набирає чинності з 1 січня 2024 року. 




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися