У водоймі на Харківщині збільшилась кількість риби: подробиці

У водосховище випустили рибу

У Харківській області 24 листопада провели роботи з відтворення водних біоресурсів у Печенізькому водосховищі Чугуївського району. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківського рибоохоронного патруля.

У водосховище було випущено: 

- дворічки товстолобика  (90 тис. екз.)  – 10800 кг,

- дворічки білого амура – (10 тис. екз.) 1500 кг,

- коропа – (10 тис. екз.) 1500 кг наважкою 120 гр.

“Роботи з відтворення водних біоресурсів у Печенізькому водосховищі здійснювались відповідно до Порядку штучного розведення (відтворення), вирощування водних біоресурсів та їх використання, затвердженого наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 26.08.2022 № 622”, - повідомили в Харківському рибоохоронному патрулі.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що з 1 грудня 2023 року почала діяти заборона на вилов річкових раків у рибогосподарських водних об'єктах Харківської області. 

Заборона на території області триватиме до 30 червня 2024 року включно. “З метою збереження та охорони популяції раків в період їх спарювання та виношування ікри Харківським рибоохоронним патрулем видано наказ “Про встановлення заборони на лов річкових раків”, - повідомили у Харківському рибоохоронному патрулі. 

За порушення правил рибальства передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафів та кримінальна відповідальність - обмеження, або позбавлення волі строком до трьох років із відшкодуванням завданих збитків.

Детальніше про розміри штрафів читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися