На Харківщині почали відстрілювати тварин: що сталося

Відстріл триватиме до 1 березня 2024 року

У деяких громадах Харківської області дозволили відстріл червоної лисиці в мисливських угіддях. Про проведення відповідних робіт повідомили у Зачепилівській та Близнюківській громадах, пишуть "Коментарі. Харків".

“З метою контролю ефективності кампанії з пероральної вакцинації диких м'ясоїдних тварин проти сказу, ТОВ “Зачепилівське районне мисливсько-рибальське спеціалізоване виробниче підприємство” повідомляє про проведення біотехнічних заходів організованого відстрілу червоної лисиці силами єгерського складу ТОВ “Зачепилівське РMP СВП” на території Зачепилівської громади (на відстані не ближче 200 метрів від населених пунктів в мисливських угіддях, закріплених за ТОВ "Зачепилівське РМР СВП")”, - повідомляє “Життя Зачепилівщини”. 

Жителям громади повідомили, що щосуботи та щонеділі протягом зимового періоду до 01.03.2024 року, можуть бути звуки, характерні для мисливської зброї. “Але не хвилюємося, а розуміємо, що здійснюється відстріл червоної лисиці в мисливських угіддях громади”, - йдеться у повідомленні.

Ознайомитися з графіком відстрілу тварин читайте за посиланням.

У Близнюківській громаді повідомили, що з 1 грудня по 1 березня Близнюківська організація мисливців та рибалок буде задіяна у відстрілі червоної лисиці на території громади.

“Будь ласка, не панікуйте, коли чуєте звуки пострілів”, - уточнили в громаді.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області фіксують випадки захворювання домашніх тварин сказом. 

Про симптоми хвороби читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися