У Харківській області проводять рейди: що на контролі

Жителям громади нагадали, що відвідувати ліс заборонено

У Богодухівській міській раді попередили про проведення перевірок, повідомляють "Коментарі. Харків".

У міській раді зазначили, що Державна екологічна інспекція спільно з Харківським обласним управлінням лісового та мисливського господарства та поліцією області погодила графік проведення операції “Новорічна ялинка”. Відповідно до операції будуть здійснювати заходи щодо охорони хвойних насаджень та виявлення факту незаконних рубок у лісових масивах.

“Державна екологічна інспекція здійснить рейдові виїзди з метою контролю за перевезенням, заготівлею та реалізацією хвойних насаджень, запобігання незаконних рубок, у першу чергу на територіях селекційних плантацій та ділянок особливо цінних хвойних порід, а також лісових масивів, які примикають до населених пунктів, та об’єктах природно-заповідного фонду”, - повідомили у міській раді.

Нагадали, що заходи з виявлення правопорушників проведуть у місцях продажу новорічних дерев. “Підприємці, які здійснюють транспортування і продаж новорічних дерев, повинні мати при собі накладну з лісництва, товарно-транспортну накладну, сертифікат радіаційного обстеження дерев, дозвіл на торгівлю з мокрою печаткою, а на зрізі кожного дерева повинен бути електронний чип зі штрих-кодом лісового господарства, де його виростили”, - йдеться у повідомленні.

У міській раді зауважили, що порушення лісового законодавства тягне за собою дисциплінарну, адміністративну, цивільно-правову або кримінальну відповідальність відповідно до закону.

“Також нагадуємо, що згідно з рішенням Харківської обласної військової адміністрації місцевому населенню ліс не можна відвідувати”, - звернулися до жителів громади.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, у який день краще встановлювати новорічну ялинку




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися