Земля на кордоні з РФ перейшла у приватну власність: подробиці

Землі поблизу державного кордону не можуть використовуватися для сільськогосподарських потреб

Прокуратура вимагає повернути державі землі уздовж російсько-українського кордону на Харківщині вартістю понад 4 млрд грн. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Протягом 2023 року Харківська обласна прокуратура направила до Господарського суду Харківської області низку позовних заяв щодо земельних ділянок загальною площею 711 га та вартістю понад 4 мільярди гривень, які розташовані на кордоні України з державою-агресором.

Встановлено, що вказані земельні ділянки незаконно вибули з державної власності до комунальної та передані в оренду приватним суб’єктам господарювання для сільськогосподарських потреб. При цьому вказані землі фактично є землями прикордонної смуги та повинні використовуватись виключно для зведення та експлуатації інженерних захисних споруд для захисту від агресії з боку країни-терориста.

“Використання цих земель для сільськогосподарських потреб, вибуття з державної власності та перебування в оренді приватних суб’єктів господарювання унеможливлює їх використання для захисту нашої країни”, - уточнили у Харківській обласній прокуратурі.

Таке порушення стало підставою для пред’явлення відповідних позовів в інтересах держави в особі Харківської обласної військової адміністрації.

У листопаді цього року суд задовольнив перший позов вказаної категорії щодо земельної ділянки площею майже 43 га та вартістю 269 млн гривень.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що відбувається у Харківській області.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися