Окупантам наказали захопити один із населених пунктів на Харківщині до весни: подробиці

Захоплення Куп'янська може підсилити позицію Володимира Путіна перед виборами

Російські війська отримали завдання захопити Куп’янськ до президентських виборів у РФ, які відбудуться у березні наступного року. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Інституту вивчення війни (ISW). Також аналітики вважають, що окупантам наказали захопити Авдіївку.

За даними аналітиків, "Кремль, можливо, доручив російським військовим захопити Авдіївку та, можливо, Куп’янськ, до березня 2024 року", щоб посприяти успіху Володимира Путіна на президентських виборах.

Аналітики висловили припущення, що оголошення Путіна про висування своєї кандидатури на посаду президента у військовій обстановці "вказує на те, що його кампанія може зосередитися на війні Росії в Україні більше, ніж раніше оцінював ISW".

Як вважають експерти, у такий спосіб Путін підстрахувався на випадок, якщо російська армія не вкладеться у визначений їй дедлайн.

Аналітики Інституту вважають, що Кремль використовує заяву Путіна для переконання великої групи виборців у тому, що російські військові підтримують чинного президента.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів про ситуацію в Харківській області станом на 10 грудня.

За його словами, артилерійських та мінометних ударів зазнали понад 22 населених пунктів області: Тернова, Стариця й Бочкове Чугуївського району, Куп'янськ, Дворічна, Синьківка, Петропавлівка, Іванівка Куп'янського району та ін. 

Олег Синєгубов зазначив, що близько 03:00 10 грудня внаслідок обстрілу с. Великий Бурлук в Куп’янському районі зруйновано гуртожиток освітньої установи.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися