Що робиться в деокупованих громадах на Харківщині (ФОТО)

Де на Харківщині відновлюють медичні заклади

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов  розповів, які об'єкти відновлюють в регіоні, повідомляють “Коментарі. Харків”. 

Очільник регіону розповів про темпи відновлення мережі медзакладів у деокупованих громадах.

Місто Балаклія. У багатопрофільній лікарні, яку зруйнували окупанти, вже працює відремонтоване реанімаційне відділення. На черзі – педіатричне та клініко-діагностичне. Тривають роботи зі встановлення кисневої станції.  

“Завдяки конструктивній роботі Ізюмської та Балаклійської адміністрацій у співпраці з МОЗ та міжнародними партнерами вдалося забезпечити медзаклад необхідним обладнанням”, - розповів Олег Синєгубов.

За його словами, впродовж року в стаціонарі закладу пролікувалися 8700 пацієнтів, амбулаторно – 143 тисячі. Фахівці провели понад 3700 операцій. У пологовому відділенні народилися 152 дитини.

“Наразі медперсонал лікарні налічує 543 людини, з них 94 – лікарі. Важливо, що кваліфіковані медичні кадри залишаються в громаді. А тому важливо продовжувати створювати відповідні умови для роботи та надання якісних медичних послуг!”, - наголосив очільник Харківської ОВА.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що заступник начальника Харківської ОВА Євген Іванов відвідав селище Золочів та перевірив хід відновлювальних робіт.  У ХОВА нагадали, що Золочівська громада потерпала від масованих обстрілів російських окупантів від початку повномасштабного вторгнення. Нині в центрі громади тривають відновлювальні роботи об’єктів соціальної сфери. Один із пріоритетних – будинок місцевого управління соцзахисту населення, неподалік якого у квітні 2022 року розірвався ворожий снаряд. 




Джерело: https://t.me/synegubov/7710
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися