Скільки переплатять на ремонті однієї з харківських шкіл

Витрати на ремонт школи, ймовірно, завищені

Управління освіти адміністрації Немишлянського району у Харкові замовило ремонт початкової школи № 180 за завищеними цінами на будівельні матеріали. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківського антикорупційного центру. 

Відповідний тендер було розміщено на сайті “Prozorro”.

Угода на проведення робіт була підписана з підприємством “Орембудсервіс”. Компанія заснована громадською організацією осіб з інвалідністю, керівником вказана Ольга Білозерова. Вона була помічницею колишнього віцемера та директора КП “Харківське ремонтно-будівельне підприємство” Семена Сироти. 

Вартість ремонту школи складе 1,2 млн грн. Ціни на будівельні матеріали можна порівняти з підрядами, що виконує КП “ХРБП”.

Так, “Орембудсервіс” вказав у кошторисі руберойд для верхніх шарів по 220 грн за метр, а комунальники купують по 152 грн. Лише на цій позиції переплата може становити близько 50 000 грн.

Цемент для ремонту початкової школи купують по 7200 грн за тонну, що дорожче на 40 % за ринкові ціни. Комунальники купують цемент по 5240 грн за тонну.

Поліпропіленові труби діаметром 63х10,5 в кошторисі зазначені по 713 грн за погонний метр. Для порівняння, КП “Харківводоканал” купує аналогічні труби по 348 грн за погонний метр. І це ще майже 100 000 грн імовірної переплати.

Питання виникає і по інших позиціях, зокрема, по сантехніці. Наприклад, за пряму дводюймову нікельовану “американку” заплатять 2637 грн. Хоча в “Епіцентрі” є варіанти втричі дешевше, зокрема тих брендів, які регулярно купують харківські комунальні підприємства.

“Тож коли у Харкові десятки зруйнованих ракетними атаками шкіл потребують відновлення, районне управління освіти без тендеру обрало собі підрядника, якому планує переплатити сотні тисяч гривень із бюджету”, - підсумували у ХАЦ.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, скільки витратять на ремонт громадського туалету в Дергачах.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися