Відновлення Харківщини: як відремонтували житлові будинки, пошкоджені обстрілами (ФОТО)

Що відремонтували у пошкоджених ворожими обстрілами будинках

У Дергачах на завершальному етапі знаходяться роботи в багатоквартирних будинках, які постраждали від ворожих обстрілів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

Він розповів, що відновлення 7 будинків у Дергачах вже закінчили, у грудні будуть завершені роботи ще на 10 об’єктах.

“До кінця року повинні бути завершені всі роботи у зазначених будинках. Окрім усунення наслідків ворожих ударів – проведення аварійно-відновлювальних робіт, у деяких будинках також обладнуємо підвальні приміщення. Наступного року планується розпочати відновлення низки житлових будинків у Дергачах, наразі триває розробка проєктно-кошторисної документації”, – зазначив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Загалом у будинках ремонтують під’їзди та сходові марші, виконуються штукатурні роботи. У деяких будинках, під захисною плівкою, закінчують фасадні роботи.

Представник підрядної організації Ілля Подлєсний розповів, що спеціалісти  замінили перекриття, утеплили покрівлю і фасад, замінили вікна, двері, балкони. У квартирах, які найбільше постраждали від влучань, також відремонтували опалення. Зокрема, проводили роботи з підсилення фундаментів. За його словами, це був один з найскладніших етапів, адже було потрібно враховувати погодні умови та низку інших факторів.

Також у Дергачах наразі відновлюють Центр первинної медико-санітарної допомоги. Начальник Дергачівської МВА Вячеслав Задоренко наголосив, що його реконструюють також за кошти фонду ліквідації наслідків збройної агресії та місцевого бюджету.

“Будинки, які наразі відновлюються, піддавалися обстрілам протягом чотирьох місяців з початку повномасштабного вторгнення Росії. Було важливо якнайшвидше відновити їх, оскільки люди повертаються назад, їм необхідно проживати в нормальних умовах. На сьогодні в місті вже спокійніше, наразі тут нараховуємо 18 тисяч людей. До війни – приблизно 21 тисяча осіб”, – сказав начальник Дергачівської МВА Вячеслав Задоренко.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що відновили в одній з громад Харківщини поблизу кордону з РФ.




Джерело: https://t.me/synegubov/7717
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися