У Харківській області змінили рішення щодо відстрілу тварин

Відстріл червоної лисиці проведуть протягом грудня 2023 року - лютого 2024 року

Ухвалено рішення відстрілювати лисиць по всій Харківській області. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління Держпродспоживслужби у Харківській області. 

З метою визначення ефективності проведення пероральної імунізації диких тварин проти сказу на території громад Харківщини, де здійснювалась кампанія з розкладання приманок з вакциною, протягом грудня 2023 – лютого 2024 років проводитиметься відстріл червоної лисиці. Відстрілювати диких тварин можуть користувачі мисливських угідь, які отримали дозволи відповідно до встановлених вимог.

“Відповідно до Методичних рекомендацій з планування, організації та проведення пероральної вакцинації диких м’ясоїдних тварин проти сказу, планується добування лисиці в обсягах 4 голови на 100 км кв., у загальній чисельності 468 голів”, - пояснили у Держпродспоживслужбі.

Також в головному управлінні нагадали, що пероральна імунізація диких м’ясоїдних тварин проти сказу на Харківщині проведена в період з 27.09.2023 по 05.10.2023. У зв’язку з воєнним станом приманки з вакциною розкидалися на територіях Красноградського, Лозівського, частин Богодухівського, Харківського та Чугуївського районів.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у КП “Центр поводження з тваринами” перевірили умови проведення масової стерилізації безпритульних тварин. 

До складу комісії увійшли голова робочої групи з визначення проблемних питань у сфері поводження з домашніми та безпритульними тваринами у місті Харкові Олексій Топчій, заступник директора Департаменту житлового-комунального господарства Руслана Колодна, ветеринарний лікар-волонтер та представники громадських організацій. 

Що виявили при перевірці, читайте за посиланням




Джерело: https://kh-consumer.gov.ua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися