Що сьогодні відбувалося в одному з парків Харкова (ФОТО)

Сьогодні День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

У четвер, 14 грудня, в Молодіжному парку відбулися урочистості з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

У заході взяли участь директор Департаменту по роботі з громадськими об’єднаннями Нікіта Стєрін, ліквідатори аварії, представники ДСНС і громадських організацій, жителі міста.

Присутні вшанували пам'ять загиблих ліквідаторів хвилиною мовчання, а військові капелани Православної Церкви України відслужили панахиду.

У Харківській міській раді нагадали, що 10 листопада 2006 року Указом Президента України був встановлений пам'ятний день - День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, який щорічно відзначається 14 грудня. Ця дата обрана не випадково. 30 листопада 1986 року було закінчене будівництво саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком ЧАЕС, а 14 грудня було опубліковане повідомлення про те, що комплекс захисних споруд введений в експлуатацію.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області сьогодні розпочалася видача продуктової допомоги сім'ям військовослужбовців та ліквідаторів аварії на ЧАЕС.

У Первомайській міській раді повідомили, що відсьогодні розпочинається видача продуктових наборів ліквідаторам та вдовам ліквідаторів аварії на чорнобильській  АЕС. Для отримання допомоги при собі необхідно мати оригінали документів, які посвідчують даний статус. Продуктовий набір можна отримати в ПК "Хімік" щоденно, крім вихідних, з 9.00 до 12.00 години та з 13.00 до 15.00 години.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися