Що робиться з укриттями в Харківській області (ФОТО)

Стан укриття не відповідає вимогам чинного законодавства

Суд задовольнив адміністративний позов Лозівської окружної прокуратури про зобов’язання привести захисну споруду цивільного захисту в належний технічний стан та готовність для укриття людей населення. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. 

Встановлено, що на балансі підприємства, основним видом діяльності якого є забір, постачання та очищення води, перебуває захисна споруда цивільного захисту, розрахована на 50 осіб. Зазначене укриття розташоване в с. Шугаївка Лозівського району. 

За результатами перевірки було виявлено низку порушень вимог законодавства в частині приведення захисної споруди цивільного захисту у стан готовності. 

Приміщення не обладнане системами протипожежного захисту, а також спеціальним інвентарем та майном, у тому числі засобами індивідуального захисту, радіаційної та хімічної розвідки, спеціальної обробки та зв’язку.

Крім того, споруда не забезпечена штучним освітленням, а документація, у якій відображаються відомості про терміни та результати проведених оглядів, обстежень та випробувань, проведених технічних обслуговувань, поточних та капітальних ремонтів тощо, взагалі відсутня. 

Попри припис органу контролю, балансоутримувач так і не усунув порушення та не організував безпечне перебування людей в укритті у випадку загроз.  

Суд задовольнив позов, зараз триває строк на апеляційне оскарження.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові через погодні умови можуть виникнути проблеми з опаленням




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися