У Харкові та області витратили вже понад мільярд гривень: деталі

У Харкові 2325 заявників отримали компенсації за пошкоджене житло

У Харківській області компенсації в межах “єВідновлення” за пошкоджене майно перевищили мільярд гривень. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів, що 9380 заявників уже отримали на власні рахунки більш ніж 723 мільйони гривень. Ще 2139 заявників найближчим часом отримають понад 358 мільйонів гривень компенсації.

Зокрема, у Харкові 2325 заявників отримали понад 127,7 мільйона гривень. Призначено виплат ще більш ніж на 55,7 мільйона гривень для 478 харків’ян. 

Від початку реалізації програми “єВідновлення” в області подали 24607 заяв для отримання грошової допомоги на ремонт пошкодженого житла. Найбільше заявок подали жителі Ізюмського, Харківського та Чугуївського районів. 

Крім того, комісії зареєстрували 2935 заяв на компенсації за знищене ворогом майно. Уже сформували 327 сертифікатів на виплату 467 мільйонів гривень.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Дергачах на завершальному етапі знаходяться роботи в багатоквартирних будинках, які постраждали від ворожих обстрілів. 

Відновлення 7 будинків у Дергачах вже закінчили, у грудні будуть завершені роботи ще на 10 об’єктах. “До кінця року повинні бути завершені всі роботи у зазначених будинках. Окрім усунення наслідків ворожих ударів – проведення аварійно-відновлювальних робіт, у деяких будинках також обладнуємо підвальні приміщення. Наступного року планується розпочати відновлення низки житлових будинків у Дергачах, наразі триває розробка проєктно-кошторисної документації”, – зазначив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися