Чим можуть бути небезпечні новорічні іграшки

Пластикові іграшки та ялинки можуть завдати шкоди здоров'ю

Підготовка до новорічних свят зазвичай приносить радість і дорослим, і дітям, однак деякі аксесуари до свята можуть викликати проблеми зі здоров'ям. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Чугуївської міської ради.

У міськраді попередили, що основну загрозу здоров’ю людини становить пластик, з якого виготовляють новорічний декор. Він може містити величезну кількість токсичних речовин. Серед найбільш шкідливих компонентів святкового декору виділяють ртуть, миш’як, формальдегід, мідь і інші небезпечні сполуки.

Шкоду здоров’ю може нанести й фарба, якою покривають іграшки. Хімічні речовини, що входять до її складу, можуть викликати серйозне отруєння, не менш небезпечним для здоров’я заведено вважати й свинець, який входить до складу більшості барвників. Варто розмістити вдома таку іграшку, як незабаром у когось з близьких може виникнути алергічна реакція, що супроводжується сильним кашлем.

Небезпечними можуть бути й штучні ялинки, виготовлені з неякісного пластику. До того ж на гілках ялинки накопичується велика кількість пилу. Скупчення пилинок активізує діяльність пилових кліщів, які викликають алергії.

Також варто пам'ятати, що електрична гірлянда, якою прикрашаєте ялинку, розігріває пластик, а це загрожує викидами в повітря небезпечних для здоров’я речовин.

“Щоб уберегти здоров’я своїх близьких, купуйте якісні новорічні іграшки. Крім того, виготовити безпечний новорічний декор можна і своїми руками, для цього досить проявити трохи фантазії та терпіння.  Будьте уважні при виборі та купівлі ялинкових прикрас! Бережіть своє здоров’я! Нехай нові придбання завжди приносять тільки радість і позитивні емоції”, - наголосили у міській раді.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, коли варто прикрашати новорічну ялинку.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися