У Харківській області змінилась ситуація з постачанням газу: подробиці

Спеціалісти провели відновлювальні роботи на газорозподільних мережах у Борівській, Куп’янській, Великобурлуцькій громадах

У Харківській області відновили постачання газу для 1,4 тис. родин. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської філії “Газмережі”.

Протягом минулого тижня газовики Харківської філії “Газмережі” повернули газопостачання до 1,4 тис. домоволодінь області, які ворог, через обстріли, залишив без енергоносія.

“Відновлювальні роботи на газорозподільних мережах проведені у Борівській, Куп’янській, Великобурлуцькій громадах. У частині населених пунктів Куп’янщини виконати аварійні роботи з локалізації наслідків обстрілів житлових будинків вдалось без припинення газопостачання споживачам”, - повідомили у філії.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що на Харківщині власники житла, які певний час не проживають в ньому, можуть не сплачувати за газ. Однак у деяких випадках плата все ж буде нараховуватися. 

У разі тимчасового непроживання у приміщенні газовики радять власникам оселі, де було встановлено лічильник газу або: 

  • щомісяця передавати з 1 по 5 число незмінні показання лічильника. Зробити це можна в особистому кабінеті “Газмережі”, 

  • надіслати письмову заяву (у довільній формі) до Харківської філії “Газмережі” про факт тимчасового непроживання.

У Харківській філії звернули увагу споживачів: “Якщо період вашої відсутності вдома буде перевищувати піврічний термін, у 30-денний строк із моменту закінчення 6-місячного періоду повторно надішліть документи до філії. Також споживач у місячний термін повинен повідомити свого Оператора ГРМ про те, що він повернувся додому”. Детальніше про умови, за якими можна не платити за газ, читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися