Що буде з виплатами пенсій у 2024 році

Зміни стосуються ВПО, який було взято на облік до 24 лютого 2022 року

Уряд планує продовжити до 1 квітня 2024 року строки для ідентифікації отримувачів пенсій в Ощадбанку. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Мінреінтеграції.

Відповідний проєкт постанови вже розроблено і найближчим часом його мають внести на розгляд Кабміну.

Документом передбачається продовження строку здійснення фізичної перевірки осіб в "Ощадбанку" до 1 квітня 2024 року. Це стосується внутрішньо переміщених осіб, яких було взято на облік до 24 лютого 2022 року. 

У Мінреінтеграції зазначили, що на гарячі лінії відомства звертається велика кількість пенсіонерів-ВПО з питаннями щодо строків проходження ідентифікації в “Ощадбанку”. 

Нагадаємо, що норма фізичної ідентифікації для всіх отримувачів пенсій та соціальних виплат діє в Україні на постійній основі ще з 2004 року. Вона є необхідною для того, щоб перевірити, чи дійсно людина, яка отримує кошти від держави, є живою, і чи отримує виплату саме та особа, якій вона була призначена.

Для ВПО, які одержують пенсію через поточний рахунок в “Ощадбанку” до фізичної ідентифікації прирівнюється:

  • авторизація в особистому електронному кабінеті на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України за допомогою віддаленого кваліфікованого електронного підпису "Дія.Підпис" (Дія ID);

  • ідентифікація особи за допомогою відеоконференцзв’язку, проведеного територіальними органами ПФУ із дотриманням законодавства у сфері електронних довірчих послуг;

  • ідентифікація одержувачів пенсій в установі “Ощадбанку”;

  • посвідчення в установленому порядку за зверненням одержувача, який тимчасово проживає за кордоном, відповідною закордонною дипломатичною установою України факту, що особа є живою.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, чим займаються пенсіонери у Харкові.




Джерело: https://t.me/minre_ua/4766
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися