Жителів Харкова та області попередили про серйозну загрозу вдома

Що небезпечно робити з газовими балонами

У Головному управлінні ДСНС України у Харківській області пояснили, чому газові балони вдома можуть нести серйозну загрозу, повідомляють "Коментарі. Харків".

У ДСНС зазначили, що подекуди люди перезаправляють їх самостійно, хибно сподіваючись зекономити. Однак рятувальники попередили, що робити це дуже небезпечно. 

“Стінки в таких балонах тонкі, адже розраховані саме на одноразове використання. Вони можуть не витримати повторної заправки і вибухнути. До того ж при перезаряджанні балона є велика ймовірність пошкодити клапан, що призведе до витоку газу та подальшого отруєння”, - уточнили у ДСНС. 

Жителям Харкова та області порадили купувати газові балони лише в ліцензованих точках продажу, перевіряти сертифікат якості та неухильно дотримуватись інструкції виробника.

“Будьте обережні, оскільки це може поставити під загрозу ваше життя та безпеку оточуючих”, - попередили у ДСНС.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що в Україні триває різдвяно-новорічний період. Одним з головних атрибутів зимових свят є ялинка, особливо для дітей.

Вже працюють ялинкові базари, а на полицях магазинів широкий вибір новорічного декору. І кожен на свій смак та розсуд обирає новорічні прикраси, а головне - ялинку. Видання “Коментарі.Харків” дізналося, які ялинки більш безпечні - живі чи штучні, і на що потрібно звернути увагу при виборі та встановленні новорічної ялинки. 

Дізнатися детальніше, де заборонено ставити ялинку, яку шкоду може спричинити жива та штучна новорічна ялинка, читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися