Окупація Харківщини: за що окупант пропонував місцевому мешканцю 200 тис. рублів

За непокору окупант хотів розстріляти місцевого мешканця

Харківська обласна прокуратура затвердила та направила до суду обвинувальний акт стосовно 26-річного російського військового, повідомляють "Коментарі. Харків".

Йому інкримінують жорстоке поводження з цивільним населенням, вчинене за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України). 

За даними слідства, у квітні минулого року у с. Первомайське Купʼянського району обвинувачений разом з іншими російськими військовими вирішив помститися місцевому мешканцю. Напередодні він зустрів сім'ю мешканця на блокпосту і хотів купити його трирічну доньку за 200 тисяч російських рублів. Батько дитини відмовився та почав конфліктувати з окупантами. Після сварки вони сказали родині їхати далі. 

Згодом російські військовослужбовці приїхали до будинку родини та почали бити чоловіка ледве не до смерті за його “непокору”. Після цього обвинувачений разом з іншими окупантами повели чоловіка на розстріл, а дружину змусили залишитись чекати вдома, бо пригрозили розстріляти і її. Відвівши потерпілого до місцевого будинку культури, вони знову побили чоловіка, зробили постріл у повітря та відпустили його. 

Також обвинувачений вишукував табельну зброю. Торік у серпні він приїхав до с. Зорянське Куп’янського району та провів “обшук” у підприємця, невістка якого є українською поліцейською. Не знайшовши потрібне, російський військовий побив потерпілого та поїхав.

Нині російського військового оголошено у міжнародний розшук та розшук на території України. 

Тривають заходи зі встановлення інших російських військовослужбовців, причетних до вчинення вказаних злочинів. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що відбувається на фронті у Харківській області.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися