У Харкові виявили порушення: як усуватимуть недоліки

У Слобідському районі Харкова виявили укриття, стан яких не відповідає вимогам

Слобідська окружна прокуратура м. Харкова через суд змусить балансоутримувачів укриттів привести захисні споруди у належний технічний стан та готовність до укриття населення. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

В прокуратурі повідомили, що два сховища у Основ’янському районі м. Харкова не готові до укриття цивільного населення та у разі використання їх за призначенням можуть створювати загрозу для життя та здоров’я людей.

Зазначені укриття сумарно розраховані на захист 1350 осіб. Одне з них розташоване по вул. Кооперативній, має площу близько 120 кв. м та перебуває на балансі енергетичного підприємства.

Балансоутримувачем іншого укриття площею 870 кв. м, яке розташоване поблизу майдану Захисників України, є конструкторське бюро. 

У ході перевірок було виявлено низку порушень техногенної та пожежної безпеки - укриття потребують капітального ремонту будівельних конструкцій і спеціального обладнання. 

Так, захисні споруди не обладнані первинними засобами пожежогасіння, водонапірна і каналізаційна мережа потребують ремонту, а приміщення не захищені від підтоплення і затоплення ґрунтовими, поверхневими, технологічними та стічними водами. 

Про виявлені порушення вимог було складено відповідні приписи, однак протягом більше ніж двох років балансоутримувачі  так і не усунули порушення.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що суд задовольнив адміністративний позов Лозівської окружної прокуратури про зобов’язання привести захисну споруду цивільного захисту в належний технічний стан та готовність для укриття людей населення.

Детальніше про стан укриттів читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися