Як у Харкові та області посилять захист

У Харківській області посилюють та доукомплектовують укриття

Під час засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій  обговорили питання збільшення кількості споруд цивільного захисту. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА. 

Загалом у Харківській області налічується 4 555 споруд цивільного захисту, з яких 386 укриттів стали доступними від початку цього року за рахунок будівництва, ремонту та відновлення. Це дасть змогу забезпечити укриття для більш як 29 тисяч жителів області.

“Маємо чітке завдання від Президента України – посилювати та доукомплектовувати споруди цивільного захисту, аби люди мали доступ до укриттів під час повітряних тривог і у разі ворожих обстрілів. Перевірки укриттів показали позитивну динаміку у Лозівському, Чугуївському районах області, а також Індустріальному, Салтівському, Основ’янському районах Харкова. Ця робота має проводитися на усіх рівнях”, - зазначив Олег Синєгубов.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові та області перевіряють укриття та виявляють порушення. Так, Слобідська окружна прокуратура м. Харкова через суд змусить балансоутримувачів укриттів привести захисні споруди у належний технічний стан та готовність до укриття населення.

В прокуратурі повідомили, що два укриття в Основ’янському районі м. Харкова не готові до укриття цивільного населення та у разі використання їх за призначенням можуть створювати загрозу для життя та здоров’я людей. 

Детальніше про ситуацію з укриттями в Харкові читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися