У Харкові та області готуються до погіршення ситуації: що відомо

У Харківській області готуються до можливого погіршення погодних умов та спалаху сезонних хвороб

Під час засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у Харківській області розглянули питання підготовки до зміни епідеміологічної ситуації та погодних умов. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Під час засідання особливу увагу приділили готовності профільних служб до ліквідації наслідків можливої негоди. У ХОВА повідомили, що у разі погіршення погодних умов, буде організоване цілодобове чергування задля забезпечення безперешкодного проїзду дорогами державного та регіонального значення, оперативного відновлення комунікацій і електромережі. 

За словами начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова, на випадок ускладнень руху пропрацьовано об’їзні маршрути та визначено місця стоянки вантажного транспорту. “Особливу увагу приділяємо саме деокупованим територіям, аби оперативно відновлювати електро- та водопостачання у разі аварій”, - додав Олег Синєгубов.

Також у ХОВА розповіли, що в регіоні триває підготовка закладів охорони здоров’я до можливого спалаху ГРВІ, грипу та COVID-19. Доукомплектування вакцинами та перевірка обладнання проводиться постійно, регіон забезпечений необхідною кількістю вакцин.

“Від початку епідсезону на Харківщині захворіло майже 24 тисячі осіб. Нині показник захворюваності становить 107,71 та 100 тисяч населення, що нижче показника епідемічного порогу. Попри це закликаємо людей, що входять до групи ризику, робити планове щеплення. Медзаклади області забезпечені рекомендованими вакцинами у необхідній кількості”, - зазначив директор Департаменту охорони здоров’я Харківської ОВА Максим Хаустов.  

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, як у Харкові та області посилять захист.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися