Чехія допоможе у відновленні Харкова: деталі

У Харкові близько 20% об'єктів медичної інфраструктури мають ті чи інші руйнування

Харківський міський голова Ігор Терехов днями зустрівся з представниками Чеської Республіки. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Під час зустрічі сторони обговорили сфери майбутньої співпраці між Харковом та Чехією. Зокрема, найближчими місяцями іноземні партнери планують передати медичне обладнання міському перинатальному центру та поліклініці №10, пошкодженій внаслідок обстрілів Північної Салтівки.

За словами Ігоря Терехова, для Харкова дуже важливо відновлювати лікарні та розвивати галузь охорони здоров'я, оскільки близько 20% об'єктів медичної інфраструктури мають ті чи інші руйнування. “Місто - це єдина ланка, яка надає первинну медичну допомогу громадянам, які мешкають тут. Тим більше кількість городян постійно зростає. Лише вимушених переселенців у Харкові зараз - понад 200 тисяч”, - зазначив мер.

Своєю чергою заступник міністра закордонних справ з економічних відносин Чехії Марек Свобода повідомив, що для харківських медиків Чехія проведе навчання з використання нового обладнання.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що уряд Чехії виділив 10 мільйонів доларів США на посилення медичної сфери Харківщини

За його словами, кошти для придбання обладнання спрямують для кількох закладів охорони здоров'я Харківщини – Харківської міської поліклініки №10, госпіталю ГУНП України в Харківській області, а також лікарень Чугуєва і Балаклії.  Додатково буде профінансовано 7 модульних котелень, які обігріватимуть житлові будинки та об'єкти критичної інфраструктури у громадах області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися