У Харківській області зникають села: подробиці

Через повномасштабне вторгнення Росії на територію України у деяких селах не залишилося людей

У прикордонних з Росією громадах Харківської області з'явилися села, де більше не живуть люди через бойові дії та обстріли. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію видання “Суспільне. Харків”. 

Речник Дергачівської МВА Олександр Кулік розповів, що станом на грудень 2023 року жителів немає у п'яти населених пунктах Дергачівської громади: Новому, Питомнику, Дементіївці, Гранові, Шевченка.

За словами голови Вільхуватської громади Василя Сорокіна, у п'яти населених пунктах громади на грудень 2023 року не залишилося жодного жителя — Озерне, Крейдянка, Потихонове, Миколаївка, Купіне.

Василь Сорокін пояснив, що у селах Озерному та Крейдянці не було постійних мешканців і до повномасштабного вторгнення. У Потихоновому, Миколаївці та Купіному жили менш як 10 людей в кожному.

Голова Харківської районної адміністрації Володимир Усов зазначив, що у Липецькій громаді на грудень 2023 року немає жителів у селі Зеленому.

Керівник селищної військової адміністрації Віктор Коваленко розповів, що у Золочівській громаді на березень 2023 року жителів не було в Удах, Червоній Зорі та Окопі. Однак на грудень до цих сіл повернулися люди. Нині у громаді немає сіл-"привидів".

У Вовчанській громаді попри обстріли прикордоння люди залишаються у селах, розказав начальник Чугуївської районної військової адміністрації Сергій Лободенко.

Також на Харківщині прикордонною є Дворічанська громада, однак на грудень 2023 року є частково окупованою, там проходить лінія фронту.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що відбувається у Харківській області станом на ранок 25 грудня.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися