Війська РФ пошкодили важливі мережі на Харківщині: що відомо

Проблеми з газом виникли у трьох населених пунктах Куп’янського та Харківського районів

Спеціалісти “Газмережі” в Харківській області ліквідували шість аварійних ситуацій через обстріли РФ. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію компанії.

Протягом минулого тижня газовики Харківської філії “Газмережі” ліквідували шість аварійних ситуацій у житлових будинках, що стались через обстріли населених пунктів Харківської області ворожою армією.

Локалізація аварій на будинкових газових комунікаціях проведена у трьох населених пунктах Куп’янського та Харківського районів.

У двох житлових будинках усунути наслідки обстрілів житлових кварталів вдалось без припинення газопостачання споживачам.

А в Міненерго станом на ранок 27 грудня розповіли, що ворожим обстрілом пошкоджено газопровід низького тиску в приватних будинках однієї з громад Харківщини. Витік газу усунуто. Є відключені споживачі.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській міській філії “Газмережі” розповіли, чому через несправність димових та вентиляційних каналів можуть вимкнути газ

У компанії наголосили, що несправні димові та вентиляційні канали несуть в собі загрозу, інколи навіть смертельну – це отруєння чадним газом. “Якщо ви користуєтесь газовим обладнанням, при цьому в ДВК відсутня тяга або вони обладнані із порушеннями, усі продукти згоряння залишаються у ваших приміщеннях, що небезпечно для вашого життя”, - наголосили у компанії. 

Перевіркою технічного стану ДВК займаються відповідні організації, які мають на це ліцензію, – пічники. Якщо буде виявлено несправність, пічники, згідно чинного законодавства, зобов’язані проінформувати газову компанію актами про непридатність. Своєю чергою газовики реагують оперативно та тимчасово припиняють газопостачання до оселі, бо використовувати газове обладнання при несправних ДВК заборонено, відповідно до Правил безпеки систем газопостачання. Відновлення газу відбудеться після того, як власник надасть акти про придатність ДВК.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися