Жителям Харкова можуть перекрити газ: що сталося

Чому потрібно регулярно перевіряти димові та вентиляційні канали

У Харківській міській філії “Газмережі” розповіли, чому через несправність димових та вентиляційних каналів можуть вимкнути газ, повідомляють "Коментарі. Харків".

У компанії наголосили, що несправні димові та вентиляційні канали несуть в собі загрозу, інколи навіть смертельну – це отруєння чадним газом.

“Якщо ви користуєтесь газовим обладнанням, при цьому в ДВК відсутня тяга або вони обладнані із порушеннями, усі продукти згоряння залишаються у ваших приміщеннях, що небезпечно для вашого життя”, - наголосили у компанії. 

Перевіркою технічного стану ДВК займаються відповідні організації, які мають на це ліцензію, – пічники. Якщо буде виявлено несправність, пічники, згідно чинного законодавства, зобов’язані проінформувати газову компанію актами про непридатність.

Своєю чергою газовики реагують оперативно та тимчасово припиняють газопостачання до оселі, бо використовувати газове обладнання при несправних ДВК заборонено, відповідно до Правил безпеки систем газопостачання. Відновлення газу відбудеться після того, як власник надасть акти про придатність ДВК.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Головному управлінні ДСНС України у Харківській області пояснили, чому газові балони вдома можуть нести серйозну загрозу.

У ДСНС зазначили, що подекуди люди перезаправляють їх самостійно, хибно сподіваючись зекономити. Однак рятувальники попередили, що робити це дуже небезпечно. 

“Стінки в таких балонах тонкі, адже розраховані саме на одноразове використання. Вони можуть не витримати повторної заправки та вибухнути. До того ж при перезаряджанні балона є велика ймовірність пошкодити клапан, що призведе до витоку газу та подальшого отруєння”, - уточнили у ДСНС. 



Джерело: https://t.me/khm_grmu/142
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися