На що планують витратити 24 млн грн в одній з громад на Харківщині

Скільки коштуватиме день прибирання у Харківській області

У Донецькій селищній раді в наступному році планують витратити на прибирання вулиць 24 млн грн. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківського антикорупційного центру. Тендер разміщено на сайті Рrozorro.

“Це понад 600 000 доларів на прибирання вулиць, майданчиків, узбіч, зупинок. Тобто щодня 1 666 доларів на підмітання листя та прибирання снігу узимку у кількох селах селищної ради в Ізюмському районі, яка не була окупована росіянами. ЗСУ зупинили окупантів за 20 кілометрів”, - пояснили у ХАЦ.

Також зауважили, що серед послуг, вказаних в документах, є й фарбування клумб біленьким вапном.

У ХАЦ припустили, що можна було б придбати за ці кошти:

  • 1000 FPV-дронів звичайних, або 400 FPV-дронів нічних, із тепловізором,

  • 240 штук Mavic-3 або 120 штук Mavic-3T із тепловізором,

  • 60 пікапів або бусів.

“Питання: а чи не можна бути трохи скромнішими у бажанні прибратися? Адресуємо його  голові Донецької селищної ради Анатолію Наздрачову. Якось же минулого року за 15 мільйонів гривень впоралися, а позаминулого взагалі усього за 7 мільйонів?”, - зазначили у ХАЦ.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що департамент житлово-комунального господарства Харківської міської ради оголосив тендер на послуги з прибирання та підмітання вулиць. Відповідний тендер, розміщений на сайті Prozorro. 

Замовити хочуть послуги на прибирання та підмітання 253 парків, скверів, елементів благоустрою та вулиць в усіх районах міста. Очікувана вартість послуг - 20 млн грн. Аукціон проведуть 26 грудня 2023 року. Строк поставки товарів, виконання робіт чи надання послуг - 31 грудня 2024 року. 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися