Що відбувається з опаленням у Харкові

Як у Харкові підготувалися до можливих блекаутів

Новий опалювальний сезон у Харкові вже є рекордсменом за всю історію існування підприємства "ХТМ". Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

За словами генерального директора КП “Харківські теплові мережі” Василя Скопенка,  лише за тиждень 95% будинків у місті були підключені до системи теплопостачання. У довоєнний період цей процес тривав від двох тижнів до місяця.

Крім того, були обладнані генераторами всі котельні, і зараз вони повністю готові до автономної роботи.

“Ми облаштували перші п'ять мініТЕЦ від урядів Німеччини та Швейцарії. Нещодавно приїхали ще шість установок від USAID. Незабаром презентуватимемо новий проєкт, який стане відкриттям для всієї України. У жодному місті України немає стільки сучасних котелень, як у Харкові”, - розповів керівник підприємства.

У 2023 році фахівці КП “ХТМ” провели понад 400 капітальних ремонтів внутрішньобудинкових систем та замінили загалом понад 500 км труб. Працівники реконструювали 21 центральний тепловий пункт, 20 магістральних камер, замінили понад 800 теплових рамок у підвалах будинків.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській міській філії “Газмережі” попередили про небезпеку, яку може викликати намерзання льоду або снігова заметіль на оголовках димоходів.

Газовики пояснили, що через зміну погодних умов у димових та вентиляційних каналах може змінитися тяга. У такому випадку усі продукти згоряння не йдуть в димохід, а залишаються в приміщенні, і мешканці оселі ризикують отруїтися чадним газом.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися