На Харківщині виявили землі, якими володіють росіяни

У власності росіян перебували землі сільськогосподарського призначення

На Харківщині буде конфісковано земельні ділянки, власниками яких є росіяни. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. 

Суд задовольнив девʼять позовних заяв керівника Дергачівської окружної прокуратури Харківської області в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Харківській області щодо припинення права власності на земельні ділянки шляхом їх конфіскації.

Прокурори встановили, що на території Харківського району розташовані земельні ділянки сільськогосподарського призначення, власниками яких є громадяни РФ. Площа цих земель сягає майже 22 га.

Відповідно до чинного законодавства, іноземцям та особам без громадянства не можуть передаватись у власність земельні ділянки вказаної категорії. Вказані особи  можуть набувати таке право лише у порядку спадкування, але повинні протягом року з моменту набуття відчужити землі на користь громадян України.

У разі якщо таке відчуження не відбулось, такі земельні ділянки підлягають конфіскації на користь держави.

З метою приведення у відповідність до вимог чинного земельного законодавства, недопущення безпідставного перебування у власності громадян держави-агресора українських сільськогосподарських земель прокуратура звернулась до суду з позовами, які наразі задоволено. 

Зараз триває строк на апеляційне оскарження. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що прокуратура вимагає повернути державі землі вздовж російсько-українського кордону на Харківщині вартістю понад 4 млрд грн.

Що відбувається з землею на кордоні з РФ, читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися