Війська РФ під час новорічних свят пошкодили у Харківській області важливі мережі

Газопостачання деяким споживачам відновили 1 січня

У Харківській філії “Газмережі” розповіли, які пошкодження газових мереж були зафіксовані станом на 1 січня 2024 року, повідомляють "Коментарі. Харків".

У компанії зазначили, що під час новорічних свят, обстрілами російських окупантів були пошкоджені розподільні газопроводи та газові мережі житлових будинків у Золочівській, Купʼянській, Борівській громадах області.

“Фахівці Харківської філії "Газмережі" оперативно локалізували аварійні ситуації спричинені бомбардуванням росіян цивільної інфраструктури Харківщини. Наразі тривають ремонти пошкоджених газових комунікацій”, - розповіли у компанії. 

Згодом у Харківській філії додали, що у Золочівській громаді спеціалісти завершили ремонт пошкодженого росіянами розподільного газопроводу.

“Відновлено газопостачання всім споживачам, що залишились без газу через ворожі обстріли, - повідомили у компанії.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській міській філії “Газмережі” розповіли, чому через несправність димових та вентиляційних каналів можуть вимкнути газ.

У компанії наголосили, що несправні димові та вентиляційні канали несуть в собі загрозу, інколи навіть смертельну – це отруєння чадним газом. “Якщо ви користуєтесь газовим обладнанням, при цьому в ДВК відсутня тяга або вони обладнані із порушеннями, усі продукти згоряння залишаються у ваших приміщеннях, що небезпечно для вашого життя”, - наголосили у компанії. 

Газовики реагують оперативно та тимчасово припиняють газопостачання до оселі, бо використовувати газове обладнання при несправних ДВК заборонено, відповідно до Правил безпеки систем газопостачання. Відновлення газу відбудеться після того, як власник надасть акти про придатність ДВК.



Джерело: https://t.me/khgas_naftogaz
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися