У Харкові збудують ще один підземний об'єкт: подробиці

У Харкові продовжується співпраця з міжнародними партнерами стосовно будівництва нових станцій метрополітену

У місті Харкові збудують підземне депо для рухомого складу метрополітену. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Харківський міський голова Ігор Терехов в ефірі національного телемарафону розповів, продовжується співпраця з міжнародними партнерами стосовно будівництва нових станцій метрополітену. 

“Для нас це знаковий проєкт, і кошти на нього вже виділені. Також він передбачає будівництво підземного депо, яке раніше планувалося збудувати на поверхні. Але ми змінили проєктно-кошторисну документацію і будуватимемо депо під землею. Воно слугуватиме укриттям для метротранспорту”, - розповів мер.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що на початку 2024 року Харків отримає чергову партію рухомого складу громадського транспорту від міст-побратимів. За словами Харківського міського голови Ігоря Терехова, підтримка міжнародних партнерів допомагає певною мірою компенсувати втрати рухомого складу, яких Харків зазнав внаслідок обстрілів.

"Дефіцит є, але ми постійно поповнюємо рухомий склад завдяки нашим містам-партнерам. На початку наступного року ми отримаємо чергову партію транспорту. Це дуже важливо, бо сьогодні в Харкові знаходиться доволі багато людей", - зазначив Ігор Терехов. 

Мер повідомив, що в Салтівському депо, яке потрапило під обстріл у ніч на 20 грудня, знаходився раніше пошкоджений транспорт, який не використовувався для перевезення пасажирів. Крім того, внаслідок обстрілу було пошкоджено житлові будинки. Щоб зберегти тепло у квартирах харків’ян, комунальники оперативно закрили контури будівель.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися