У Харкові економлять кошти: що зміниться у 2024 році

Перелік послуг з озеленення територій та утримання зелених насаджень зменшився утричі

Департамент житлово-комунального господарства Харківської міської ради оголосив тендер на послуги з озеленення територій та утримання зелених насаджень на 2024 рік на загальну суму 27 млн грн. Про це стало відомо з системи публічних закупівель “ProZorro”, пишуть "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківського антикорупційного центру. 

“Це майже втричі менше, ніж Харків витратив на ці послуги у 2023 та в позаминулому році. Минулого року витрати склали 80,2 млн грн, у 2022-му (протягом 21 лютого – 31 грудня) – 68,7 млн грн. Якщо порівнювати з договором 2022 року, то утричі скоротився перелік послуг (замість 93 – тепер усього 30). Залишилися такі: очищення, прополювання, викошування газонів, омолоджування кущів та чагарників, знесення та вирубування самосійних дерев, догляд за квітниками, поливання рослин”, - повідомили у ХАЦ.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Холодногірському районі продовжують працювати пункти гарячого харчування на базі закладів освіти. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

У міськраді повідомили, що усі, хто цього потребує, можуть безкоштовно отримати комплексні обіди. Їх готують у гімназії №152, школах №87 та 171. “Також за потреби там можна скористатися безперебійними джерелами автономного живлення, зарядити побутові електроприлади, випити гарячого чаю та зігрітися”, - пояснили у міській раді.

Детальніше про отримання допомоги у Харкові читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися