У Харкові пропонують направити сигнал Росії: подробиці

У Харкові пропонують перейменувати вулицю, яка фактично веде до Росії

У Харкові пропонують перейменувати вул. Ак. Павлова на вул. ім. Степана Бандери. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію депутатки Харківської міської ради Ірини Гончарової.

Повідомляється, що напередодні 115 річниці з дня народження Героя України Степана Андрійовича Бандери молодіжна організація "Права Молодь" ініціювала збір підписів за перейменування вулиці. 

У повідомленні зазначено, що петиція вже зареєстрована на сайті міськради та за законом днями повинна бути опублікована (ред. - станом на 4 січня на сайті петицій відповідного звернення немає). 

Необхідність перейменування вулиці пояснили тим, що вулиця Академіка Павлова знаходиться у багатостраждальному районі міста — Салтівці та Північній Салтівці. Цю вулицю ворог піддавав нещадним обстрілам, руйнуючи будинки та вбиваючи мешканців. “Її назва ніяк не пов’язана з Україною та Харковом і є спадком радянського союзу. Саме тому, на думку авторів, назва вулиці наразі неприпустима. Перейменування вулиці може стати одним з етапів дерусифікації та декомунізації Харкова”, - пояснили автори.

Щодо вибору нової назви, то автори пояснюють тим, що Степан Андрійович Бандера є провідником Української Нації та людиною, що все своє життя присвятила боротьбі з окупантами та загарбниками.

“Вважаємо, найменування вулиці  яка фактично є дорогою у бік росії, на честь Героя Української Нації Степана Бандери, від імені якого здригаються вороги України в символічному районі цієї війни — Салтівці та Північній Салтівці буде дуже доречна”, - йдеться у поясненні до ініціативи.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що знайшли в одному з будинків у Харкові.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися