У Харкові та районі посилять деякі заходи: що відбувається

У громадах передбачать кошти на забезпечення населення якісною питною водою

Наприкінці 2023 року було проведено позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Харківської районної військової адміністрації. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області.

На засіданні обговорили питання недопущення виникнення епідеміологічних ускладнень з вірусного гепатиту А та  стан забезпечення населення якісною і безпечною для здоров’я людини питною водою.

“За результатами обговорення затвердили Комплексний план заходів щодо недопущення виникнення епідеміологічних ускладнень з вірусного гепатиту А в Харківському районі. Крім того, місцевим радам району надано пропозиції стосовно відновлення діяльності комунальних підприємств централізованого водовідведення  та очисних споруд, а також забезпечення дотримання вимог санітарного законодавства щодо безпечності та якості питної води”, - повідомили у головному управлінні.

Також було запропоновано передбачити в місцевих бюджетах кошти для виконання регіональних та місцевих програм (заходів) щодо забезпечення населення якісною питною водою в достатній кількості.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у КП “Харківводоканал” модернізують насосне обладнання, а також оптимізують роботу насосних та перекачувальних станцій комплексу “Харківводопостачання”.

На об'єктах водопостачання бригади проводять масштабне оновлення та міняють старе обладнання на сучасне.

Детальніше про ситуацію з водопостачанням у Харкові читайте за посиланням




Джерело: https://kh-consumer.gov.ua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися