Прифронтові та деокуповані території очікують зміни: що відомо

Кількість точок продажу ліків у прифронтових та деокупованих територіях збільшиться

“Укрпошта” доставлятиме ліки на деокуповані та прифронтові території Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Мінреінтеграції.

У міністерстві розповіли, що пілотний запуск ініціативи планується з 1 лютого. З цією метою АТ "Укрпошта" отримає ліцензію на продаж лікарських засобів в існуючих поштових стаціонарних або мобільних відділеннях. 

Така можливість дозволить розв’язати проблему доступних ліків на 100% території України вже у першій половині 2024 року. 

Для цього попередньо триває пошук належного приміщення для відкриття першого ліцензованого складу у Києві.  

Також наразі проходить набір фармацевтів, адже відпускати нерецептурні та рецептурні ліки має право лише спеціаліст.  

До того ж планується впровадження гарячої лінії для оформлення запитів від громадян. 

У міністерстві зазначили, що часто через бойові дії та постійні ворожі обстріли українці позбавлені доступу до найнеобхіднішого, зокрема ліків. Тож це питання потребує вирішення.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що “Укрпошті” повідомили про розширення програми підтримки енергосистеми.

“Запрошуємо пенсіонерів отримати додаткові LED-лампи у всіх українських містах. У грудні сільські відділення Укрпошти почали обмінювати +5 енергоощадних ламп для пенсіонерів, які раніше вже могли освітити домівки новими лампами”, - зазначили в “Укрпошті”. З 4 січня стартує нова хвиля — додатковий обмін у міських відділеннях. Процедура залишається сталою - щоб отримати ще по 5 LED-ламп пенсіонерам потрібно просто завітати у відділення з паспортом, РНОКПП, пенсійним посвідченням та активним номером телефону.




Джерело: https://t.me/minre_ua/4862
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися