Що відбувається зі світлом в Харківській області

Енергетики звернулися до споживачів з проханням

Станом на ранок 7 січня в енергосистемі дефіциту електроенергії не спостерігається. Генерації українських електростанцій достатньо для покриття потреб споживачів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Міненерго.

У міністерстві розповіли, що після аварійного ремонту вийшов в роботу блок однієї з ТЕС. 

“Нагадуємо, що дуже важливим є зменшення навантаження на енергосистему у пікові години споживання (у вихідні дні - з 10-ї до 12-ї та з 18-ї до 20-ї години). Енергосистема збалансована. Ситуація контрольована. Графіки відключень електроенергії не застосовуються”, - наголосили у міністерстві.   

При цьому зазначили, що у результаті обстрілів вимикалась лінія ПЛ 110 в Харківській області. Знеструмлені побутові споживачі. 

Напередодні виникли проблеми з електропостачанням в Чугуївській громаді. “В багатьох частинах міста зараз відсутнє електропостачання. За інформацією енергетиків, відключення аварійне. Протягом 3-4 годин обіцяють відновити. Включення буде проводитись поступово”, - повідомили у Чугуївській міській раді.

А тим часом в Міненерго повідомили, що станом на 6 січня у Харківській області внаслідок бойових дій залишаються знеструмленими 65 населених пунктів. Протягом доби відновлено газопостачання понад 200 споживачам, відключеним у результаті обстрілів.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що в Кабінеті міністрів України розповіли, яким буде тариф на електроенергію для побутових споживачів у 2024 році.

Детальніше про очікувану вартість електроенергії у 2024 році читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися