На Харківщині сьогодні буде гучно: що відомо

У Харківській області сьогодні відстрілюватимуть диких тварин

Первомайський міський голова Микола Бакшеєв попередив містян про проведення особливих заходів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію міського голови. 

“Увага! Шановні жителі громади. Сьогодні на території нашої громади, знову здійснюється відстріл червоної лисиці навколо міста. Це пов'язано з випадками захворювання на сказ домашніх та диких тварин. Тому, якщо почуєте постріли - не лякайтесь, це наші мисливці. Бажаємо гарного дня”, - написав він.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у 2023 році на території Красноградського району  зафіксовано 13 випадків сказу. 

За даними головного управління, захворіло 6 котів, 1 собака, 4 лисиці та 2 голови великої рогатої худоби. Чотири випадки захворювання лабораторно підтверджено протягом останнього тижня грудня. У с. Наталине та с. Кобзівка виявлено сказ у лисиць.

Протокольним рішенням надзвичайної протиепізоотичної комісії при Наталинській сільській військовій адміністрації неблагополучними  щодо сказу на 60 діб встановлено населені пункти: с. Наталине та с. Кобзівка. Загрозливою зоною вважаються: с. Улянівка, с. Добренька, с. Мартинівка, с. Копанки, с. Лукашівка, с. Новопавлівка.

Через сказ кота в смт Сахновщина та сказ собаки в с. Нова Чернещина рішенням місцевої надзвичайної протиепізоотичної комісії при Сахновщинській селищній раді неблагополучними щодо сказу оголошені с. Нова Чернещина та смт Сахновщина. Загрозлива зона – с. Калинівка, с. Костянтинівка, с. Германівка.

Детальніше про ситуацію в Харківській області читайте за посиланням




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися