У Харківській області погіршилась ситуація: де ввели обмеження

У деяких населених пунктах Харківщини діють карантинні обмеження

У 2023 році на території Красноградського району  зафіксовано 13 випадків сказу. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ГУ Держпродспоживслужби у Харківській області. 

За даними головного управління, захворіло 6 котів, 1 собака, 4 лисиці та 2 голови великої рогатої худоби. Чотири випадки захворювання лабораторно підтверджено протягом останнього тижня грудня.

У с. Наталине та с. Кобзівка виявлено сказ у лисиць. Протокольним рішенням надзвичайної протиепізоотичної комісії при Наталинській сільській військовій адміністрації неблагополучними  щодо сказу на 60 діб встановлено населені пункти: с. Наталине та с. Кобзівка. Загрозливою зоною вважаються: с. Улянівка, с. Добренька, с. Мартинівка, с. Копанки, с. Лукашівка, с. Новопавлівка.

Через сказ кота в смт Сахновщина та сказ собаки в с. Нова Чернещина рішенням місцевої надзвичайної протиепізоотичної комісії при Сахновщинській селищній раді неблагополучними щодо сказу оголошені с. Нова Чернещина та смт Сахновщина. Загрозлива зона – с. Калинівка, с. Костянтинівка, с. Германівка.

Також через виявлення захворювання у тварин було затверджено плани комплексних заходів щодо ліквідації сказу на відповідних територіях. Зокрема, протягом періоду карантину заплановано подвірні обходи, під час яких вакцинуватимуть від сказу всіх сприятливих тварин.

У службі нагадали, що основним методом боротьби зі сказом є щеплення. “Вакцина проти сказу безкоштовна. Власникам тварин потрібно звернутися  до держустанови ветеринарної медицини за місцем проживання – ветеринарної дільниці чи лікарні.  Вакцинувати свійських та домашніх тварин слід раз на рік”, - зазначили у головному управлінні. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області виявили нову проблему. Детальніше читайте тут.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися