Відключення світла та пеня за несплату ЖКП повертається: що відомо

В Україні скасували мораторій, якій діяв з березня 2022 року

Споживачам потрібно вчасно та в повному обсязі сплачувати квитанції за житлово-комунальні послуги, адже повертаються нарахування пені та відключення світла за борги. Відповідні норми ухвалив Кабінет міністрів України, повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на постанову КМУ від 29 грудня 2023 р. № 1405.

Згідно з документом, мораторій на відключення від послуг, нарахування пені та стягнення заборгованості буде діяти тільки на територіях, на яких ведуться бойові дії та тимчасово окупованих Російською Федерацією, відповідно до переліку Мінреінтеграції.

Крім того, постановою на окупованих територіях забороняється нарахування плати за житлово-комунальні послуги з дати початку по дату завершення тимчасової окупації.

Нагадаємо, що з березня 2022 року відповідно до постанови КМУ № 206  було заборонено:

  • нарахування та стягнення неустойки (штрафів, пені), інфляційних нарахувань, процентів річних, нарахованих на заборгованість, утворену за несвоєчасне та/або неповне внесення населенням плати за житлово-комунальні послуги;

  • припинення/зупинення надання житлово-комунальних послуг населенню у разі їх неоплати або оплати не в повному обсязі.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Кабінеті міністрів України розповіли, яким буде тариф на електроенергію для побутових споживачів у 2024 році. 

Кабмін ухвалив постанову про продовження дії положення щодо покладання спеціальних обов’язків на учасників ринку електричної енергії. Отже, дію ПСО продовжено до 30 квітня 2024 року. 

Яким буде тариф на електропостачання для побутових споживачів у 2024 році, читайте за посиланням




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися